Om Säkra

Finansinspektionen godkänner Säkra som ägare till United Securities

Säkra slutför inom kort transaktionen gällande United Securities och blir därmed ensam ägare av värdepappersbolaget. United Securities får samtidigt en ny VD, Helena Jendelid.

– Det här är ett efterlängtat och viktigt steg i Säkras utveckling. Vi ser fram emot att fortsätta bygga vår produktportfölj och stärka upp vårt investeringserbjudande när United Securities blir Säkras helägda värdepappersbolag, säger Eva Pantzar Waage, VD och Koncernchef på Säkra.

I november aviserades att Säkra AB förvärvar Tydligas andel i United Securities efter att under 3 år ha haft ett delat ägande i bolaget. Efter Finansinspektionens godkännande slutförs nu transaktionen vilket innebär att Säkra tillträder som ensam ägare i värdepappersbolaget.

I samband med tillträdet får United Securities en ny VD, Helena Jendelid. Per Fornander, tidigare VD, återgår till sitt uppdrag som styrelseordförande.

– Helena kommer att ha stort fokus på att utveckla vårt investeringserbjudande och tar även plats i Säkras Koncernledning som ansvarig för affärsområdet Spar. Jag är mycket glad över att få arbeta med Helena som känner vår organisation väl sedan tidigare och samtidigt har en perfekt profil för uppdraget, säger Eva Pantzar Waage.

Helena Jendelid har en gedigen branscherfarenhet och kommer närmast från SPP där hon under 10 år bland annat varit chef för fondförsäkring med ansvar för fondförsäkringserbjudandet samt försäljningschef för den förmedlade affären.

Genom Säkras ägande kommer United Securities ha en tydlig produktstyrning samt arbeta hårt för att både förbättra och utveckla dagens kunderbjudande. Starka, prisvärda och konkurrenskraftiga produkter med full transparens är något som Helena Jendelid ser som en självklarhet.

– Vi ska ta fram ett vasst, marknadsledande investeringserbjudande för våra kunder och rådgivare. Ett steg i det ledet är att vi kommer att övergå helt till netto-depå med återföring av samtliga fondrabatter till kund, säger Helena Jendelid, Tillträdande VD för United Securities.

För ytterligare information kontakta

Eva Pantzar Waage
VD och Koncernchef, Säkra AB
+46 708 87 62 63
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Helena Jendelid
Tillträdande VD, United Securities
+46 708 768 805
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Säkra
Box 5775
114 87 Stockholm
  08-590 000 75
  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Säkra är en av Sveriges största försäkringsförmedlare med fokus på livförsäkring, sakförsäkring och finansiell rådgivning – för privatpersoner, företagare och offentlig sektor. Säkra omfattar drygt 60 kontor över hela Sverige som med sina 250 medarbetare verkar för hög kompetens, kvalitet och god service. Säkras försäkringsförmedlare och finansiella rådgivare är godkända av bl a Finansinspektionen, Insuresec och SwedSec samt är registrerade hos Bolagsverket.

Säkra använder kakor (cookies) på sakra.se för att samla in statistik om webbplatsen.